KÜÇÜK ODANIZI BÜYÜK GÖSTERMENİN YOLLARI

   Genelde herkesin evinde sıkıntılı küçük bir odası vardır. Küçük odalarımızı fiziksel olarak büyütmek mümkün olmayacaktır ama görsel olarak küçük oyunlarla büyük göstermek mümkün :)
   
   Kötü bir şekilde dekore edilmiş büyük bir oda, iyi dekore edilmiş küçük bir odadan daha küçük görünebilir. Herkesin evinde kullandığı ufak tefek tüyolar vardır. Biz sizin için birçok dekorasyon önerisini bir araya getirdik. Şimdi birlikte inceleyelim...

SINIRLAR İÇİNDE ÇALIŞIN


   Öncelikle sınırlar içerisinde çalıştığınızı unutmayın. Büyük odalar için geçerli olan her dekor fikri küçük odalarda uygulanabilir sayılmaz. Büyük mobilyalarla odayı bir yığın haline getirmektense daha küçük ve az mobilyaları bir arada tutmak daha iyi olacaktır. Bunun için sehpası olan bir koltuk ve sandalye bile yeterli olacaktır.

BÜYÜK BİR HALI KULLANIN


  Eğer küçük bir halı kullanırsanız odanız daha da küçük gözükecektir. Çünkü oda görsel olarak bölünecek ve parçalı bir görünüm odanızı daha küçük gösterecektir. Büyük bir halıyla oda daha iyi bağlanıp odanız olduğundan büyük görünecektir.Mümkünse bütün zemini kaplayan halıları kullanmak sizin için en doğrusu olacaktır.

HER ŞEYİ DUVARLARA DAYAMAYIN


   Evinizde ki mobilyaları duvarlara dayamak evinizde depo görünümüne sebep olur ve ne yazık ki bu kullanım dekorasyonda yapılan sık hatalardan biridir. Alanı açmak ve düzenli hale getirmek için daha iyi yollar vardır. Gizli depolama alanları oluşturmak, çok fonksiyonlu mobilyalar kullanmak gibi yolları kullanmak dekorasyonunuz için daha iyi olacaktır.

KOLTUKLARINIZI KÖŞEYE YERLEŞTİRİN


   Büyük bir koltuk küçük odanız için ideal bir seçimdir. Odanızı daha büyük gösterir ve en uygun yeri odanın köşeleri olacaktır. Odanız için daha da doğrusu birçok kişiyi yerleştirebileceğiniz köşe koltuklarıdır. Köşe koltuklarının her odaya ve her alana uygun büyüklükte çeşitleri mevcut olup ulaşımı da sizin için çok kolay olacaktır.

KÖŞELERİ DEĞERLENDİRİN


   Köşeleri dekore etmek küçük odaların olmazsa olmazı. En önemlisi size ekstra alan kazandırır ve kenarları yumuşatarak daha geniş ve ferah bir görünüm sağlar. Köşelerin bir numaralı dekorasyon şekli raflarla oluşturacağınız depolama ve sergileme alanlarıdır.

DİKEY BOŞLUKLARI KULLANIN


   Küçük bir odada yüksek tavan gerçek bir hayat kurtarıcısıdır. Ama ne yazık ki ülkemizde yüksek tavanlı evler pek uygulanmamakta. Fakat evimizi daha yüksek tavanlı göstermek için ufak tüyolarımız mevcut. Evdeki ince dikey boşlukları kullanarak evimizi daha yüksek tavanlı görünüme ulaştırabiliriz. Bu görünüme ulaşmanın en önemli yolu tabiki perdeler. Perdelerimizi ne kadar tavana yakın yerden başlatırsak tavan o kadar yüksek görünecektir. Perdelerimizin aynı zamanda yere kadar inmesi daha büyük etki oluşturacaktır.

DUVAR KAĞIDI VE AYNALARDAN YARARLANIN


   Küçük odalar kutu gibi hissettirebilir, bu nedenle duvar kağıdı ve aynalar kullanarak mekana derinlik hissi katabilirsiniz. Duvar kağıdı seçimi yaparken küçük mekanlarda kargaşa oluşturmamak gerekli. Seçim yaparken oldukça açık tonlarda ve az desenli duvar kağıtlarını tercih etmek daha doğru olacaktır. Duvar kağıtlarında boyuna çizgi kullanarak daha yüksek ve enine çizgiler kullanarak daha geniş mekan görünümü elde edebilirsiniz. Ayna seçiminde de büyük duvar aynaları kullanmak daha büyük bir oda illüzyonu oluşturmanın harika bir yoludur. Aynaları köşelere yerleştirip duvar bitişlerini yok edip mekana derinlik katarak,fazlasıyla geniş görümlü bir odaya sahip olursunuz. 

SIRTSIZ KOLTUKLARA YER VERİN


   Sırtsız koltuklar genelde tercih edilmezler. Fakat sırtsız koltuklar her mekana ve mobilyaya uyum sağlayabilirler. Küçük odalarda kesinlikle kurtarıcı bir mobilyadır. Koltuğun sırt bölümü olmadığı için mekanda şeffaflık sağlar.

BİTKİLERİ KULLANIN




   Evin vazgeçilmezi bitkiler küçük odalarda da çok etkili bir dekorasyon elemanıdır. Özellikle kenarlarda ve koltuk etrafında kullanacağınız bitkiler doğası gereği yumuşaklık vererek mekanın daha geniş algılanmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca duvarlarınızda veya mobilyanızda oluşan hasarları saklamak için iyi bir yöntemdir.

ÇOK FONKSİYONLU MOBİLYALARA YER VERİN


   Birçok fonksiyonu içinde barındıran mobilyalar küçük odalar dışında her mekanda kurtarıcı mobilyalardır. Fonksiyonelliği sayesinde mekanda yer,alan,işlev gibi birçok konuda tasarruf sağlar. Fonksiyonel mobilyalar tabiki de küçük odaların olmazsa olmazı.

DOĞAL IŞIĞI ENGELLEMEYİN


   Doğal ışık küçük odalar için çok önemli etkendir. Doğal ışık küçük odadan ziyade her mekan için engellenmemesi gereken ışık türüdür. Odanızı çok ferah göstermekle birlikte enerjiyle dolduracaktır. Perde ve tüllerinizi olabildiğince şeffaf ve geçirgen tercih ederek doğal ışıktan daha çok faydalanabilirsiniz. Hava karardığında ise tek bir aydınlatmadan yararlanmaktansa birden çok aydınlatma kullanarak mekanı geniş gösterebilirsiniz. Işığınızın can dostu aynaları kullanarak ışığın odaya eşit bir şekilde dağılmasına yardımcı olabilirsiniz.

GÖRÜNMEZ MOBİLYALARI KULLANIN


   Şeffaf akrilik veya cam mobilyalar mekanda açık alan hissi verirken ışığı da yansıtmasıyla ortamın geniş görünmesine yardımcı olurlar. 

DUVAR VE MOBİLYALARINIZDA AÇIK RENKLERİ TERCİH EDİN


   Herkesin evinde uyguladığı bir yöntemle yazımızı sonlandıralım istedik. Bu yöntem tabiki renkler de açık tonları uygulamak. Küçük odaların olmazsa olmazı açık tonda duvarlar. Açık duvarlarla birlikte soft ve doğal tonda mobilyaları kombinlemek odanızın fazlasıyla ferah ve geniş görünüme kavuşmasını sağlayacaktır. Bunun dışında duvar ve mobilyada aynı renk tonunu kullanmak mekanda sonsuzluk hissi oluşturup göz yorgunluğunu engelleyeceği için geniş bir görünüm sağlayacaktır.
     Küçük dekorasyon oyunlarıyla büyük mekanlar elde etmeniz dileğiyle...:)




Yorumlar

Popüler Yayınlar