Pantone Bu senenin Rengini Seçti Yeşil (greenery)

   Pantone her yıl olduğu gibi bu yıl da sembolik renk seçimini yaptı.2017' nin rengi yeşil (greenery)oldu.
   
   Bu demek oluyor ki modadan dekorasyona pek çok yerde bu yıl yeşili göreceğiz.Modernleşen dünyada yeşile hasret kalmış insanlık için en güzel seçim olmuş bence yeşil.Özellikle mimaride ve dekorasyonda geri planda kalan bu renk belki bu vesileleyle daha çok kullanılmaya başlar.
    
   Doğanın temsilcisi olan bu renk canlılığı ,yeniden başlamayı ve tazelenmeyi temsil ediyor.Belkide donuklaşmış ve sıradanlaşmış evlerimize yeni bir soluk getirmek için aradığımız renk yeşildir...İster yaprak yeşilini ister zümrüt yeşilini deneyin, her tonunun evinize canlılık katacağından şüphemiz yok.
   Bu yüzden biz de bu yazımız da sizlerle yeşilin dekorasyonda kullanımına dair örnekler paylaşacağız.

  • İlk örneğimiz yaşam alanına yeşili taşımak isteyenler için belki de en kolay yollardan biri mekanda yeşil koltuk kullanmak.Dekorasyonunuz ister modern ister klasik olsun yeşil bir koltuk her tarza uyum sağlar.




  • Zeminde en az kullandığımız renklerden biri sanırım yeşil. Aslında doğanın bize armağanı olan bu rengi mekanlarımıza taşımanın en kolay yollarından biri bu. Kim evde çimlere basıyormuş gibi dolaşmak istemez ki..






  • Yeşili kapılar da kullanmak fikri ilk başta kulağa farklı gelse de verdiğimiz örnekleri gördükten sonra elinize fırça ve boyayı alacağınızı düşünüyoruz...




  • Dekorasyonun en önemli parçalarından biri şüphesiz aksesuarlar. Mekanınızda yeşil aksesuarlar kullanarak yaşadığınız alana canlılık ve tazelik katabilirsiniz..

 



  • Doğanın rengi olan yeşil her tonuyla duvarlarımıza en çok yakışacak renklerden biri.

          Koyu tonlarıyla asil ve şık bir hava sağlayan açık tonlarıyla doğayı ayağınıza getiren yeşile  duvarlarınızda yer vermenizi tavsiye ederiz..




  • İyi bir dekorasyonda en önemli nokta detaylardır.Normalde dikkat etmeyeceğiniz bütün o ufak tefek ayrıntılar kimi zaman mekâna gerçek derinlik ve karakterini veren unsurlar olurlar.Ev tekstili de bunlardan biridir.İşte ev tekstilinde yeşil kullanımına örnekler...



  • Dekorasyonun en önemli parçası olan mobilyalarda yeşili kullanarak mekandaki çarpıcılığını arttırabilirsiniz.



  • Yeşil kullanmanın aklımıza gelmeyeceği yerlerden biri şüphesiz merdivenlerdir.Siz de merdiveninizi mekanın ilgi odağı yapmak istiyorsanız bu fikri değerlendirmenizi öneririz..




  • Son olarak yeşilin en doğal hali olan bitkileri kullanarak mekanınızı yeşillendirebilirsiniz...





   Her tonu ayrı güzel olan bu rengin kullanımı hakkında umarım size yardımcı olabilmişizdir.Bir daha ki yazımız da görüşmek üzere...

Yorumlar

Popüler Yayınlar