Balkonunuz Yaza Hazır mı?

   Yaklaşan yazla birlikte balkonlar evimizin en çok kullanılan alanları olmaya başladı bile.Günün yoğunluğundan şehrin karmaşasından kurtulup bu ılık havalarda kafamızı dinlemek için en güzel yerler balkonlar diye düşünüyorum.
   
   Aslında balkonları böyle özel kılacak en önemli nokta tam bir dekorasyona sahip olması.Yani aman orası balkon nasıl olursa olsun, bir masa iki sandalye koyayım, tamamdır gibi bir düşünce yanlış olacaktır. Balkonunuzu bir akıma veya tarza uygun şekilde dekore etmek en dikkat edeceğiniz nokta olmalıdır, zaten sonrası sizin zevk ve isteklerinize göre ilerleyecektir.
   
   Bizde bu yazımız da farklı balkon dekorasyonlarını sizinle paylaşmayı amaçladık.Bol yeşillik kullanılmış bohem tarzdaki balkonlar benim favorim bakalım sizin favoriniz hangi balkon olacak?

  • Adeta mini bir bahçeye çevirilmiş bu balkon yeşil severlerin favorisi olabilir.Sizlerde balkonunuzu parçalara bölerek bir kısmında ahşap bir kısmında çim yada çakıl taşlarına yer verebilirsiniz.Seperatör görevi gören bitki standlarıyla da bu etkiyi tamamlayabilirsiniz.


  • Cafe görüntüsünü balkonuna taşımak isteyenler bizce aşağıdaki görseli dikkatlice incelemeli.Ferforje ayaklı katlanır sandalyeler Paris sokaklarındaki cafe ruhunu yansıtıyor.Mekanı tamamlayan en önemli objelerden biride şüphesiz metal saksılık.Küçük balkonlara uygulanabilecek bu kullanışlı dekorasyon bizim oldukça hoşumuza gitti umarız sizde beğenirsiniz:)



  • Ahşap, şüphesiz balkon ve bahçe mobilyalarının vazgeçilmezlerinden. Kolayca edinebileceğiniz böyle bir ahşap takımı minderlerle renklendirebilirsiniz.Siz de ahşap etkisini bitkilerle tamamlayarak sade ve sıcak bir balkon elde edebilirsiniz.


  • Balkonum küçük diye dert yanıyorsanız bu görsele dikkatle bakmalısınız.Çünkü doğru yerleşim yapıldığında küçük balkonlarda oldukça kullanışlı olabilir.Balkonun bir köşesini oturma alanı bir köşesini yemek yeme alanı yapmak ve açık renkler kullanmak istediğiniz ferahlıkta bir alana kavuşmanızı sağlayacaktır.Unutmayın önemli olan mekanın büyük olması değil yerleşimin doğru yapılmasıdır.


  • Son dönemde ev dekorasyonun da oldukça sık kullanılan soft renkleri balkonda kullanarak ferah bir görüntü elde edebilirsiniz.Küçük balkonların kasvetli havasını dağıtacak bu renklere balkonunuzda yer açın.


  • Kahverengi ve yeşil size de uçsuz bucaksız ormanları hatırlattı değil mi?İşte sizinde tam olarak aradığınız doğayı yansıtan bir balkonsa aşağıdaki iki rengi bolca kullanmanızı öneririz.Bizce ahşap duvar ve yeşil minderler bu tarz bir dekorasyonun en önemli parçalarından...


  • Küçük balkonunuzu eğlenceli bir hale mi getirmek istiyorsunuz?O zaman bu fikir size gelsin.Balkonunuzda kullanacağınız bu tarz salıncaklar size rahat bir oturma ortamı sağlarken hemde balkonunuzu sıradanlıktan kurtaracaktır.Duvar da asılı duran bitki standı da küçük balkonlarda bitki yetiştirmek isteyenler için harika bir çözüm olmuş.Küçük sıradan balkonunuzu farklılaştırmak için görselden ilham alabilirsiniz.


  • Görsel loft severlere gelsin.Loft bir yaşam alanından esintiler barındıran bu balkonun en sevdiğimiz ögesi kitaplık oldu sizde balkonunuzda böyle bir tasarıma yer vererek hem kitaplarınızı depolayacak hem de bitkilerinizi sergileyecek bir alana sahip olabilirsiniz.


  • Balkonda sandalyeye ne gerek var en rahatı yerde sere serpe oturmak dediğinizi duyar gibiyiz.O zaman bu balkon size gelsin.Hatta boş alanları görselde olduğu gibi hamak kurarak değerlendirebilirsiniz.Kim böyle keyifli bir balkona sahip olmak istemez ki:)


  • Katlanır metal sandalyeleri ve kullanılan renk tonlarıyla bu balkon klasik bir dekorasyonun izlerini taşıyor.Sizler de ben klasikten vazgeçemem diyenlerdenseniz görsel sizler için faydalı olabilir.


  • Bu sezonun en gözde parçalarından olan tropikal desenler ve bambu mobilyaların bir arada kullanıldığı balkonlar insana adeta enerji depoluyor.Kullanılan yüksek bitkiler ise bize tropik ormanları hatırlatıyor.Sizler de görselden ilham alarak böyle renkli ve enerjik balkonlara sahip olabilirsiniz.


  • Gündüz balkonlar çok güzelde gece nasıl bir aydınlatma kullanmalıyım diye düşünenler bu görsel size gelsin.Hepimizin çok sevdiği bu top şeklindeki aydınlatmaları balkonunuz da istediğiniz yere dolayarak hem istediğiniz aydınlatmayı elde edip hemde şık bir görünüme kavuşabilirsiniz. 


  • Ahşap paletleri kullanmadığımız yer neredeyse yok gibi sizler de bu paletleri kullanarak balkonunuzda oturma alanları yada sehpalar oluşturabilirsiniz. 

   

  • Bu görsel de evimin bahçesi yok diyen apartman sakinleri için.Sizlerde balkonlarınızı bu şekil de küçük bir bahçeye çevirebilirsiniz.İhtiyacınız olan şeyler büyük saksı bitkileri ve biraz çakıl taşı.Sonrasın da mini bahçenizin keyfini çıkarabilirsiniz..


   Farklı balkon dekorasyonlarından bahsettiğimiz bu yazımızı umarız beğenmişsinizdir.Başka yazılarda başka fikirlerle görüşmek üzere:) Hoşçakalınnnn...

Yorumlar

Popüler Yayınlar