DEKORASYONUN VAZGEÇİLMEZ SONSUZLUĞU MERMER... 

  Son yılların trendi diyerek başlamanın doğru olacağını düşünmüyorum. Milattan önceki dönemlerden bu yana kullanılan,doğanın bize ustaca sunduğu mermer...

  Antik çağların vazgeçilmezi mermer dekorasyonun baş yapıtlarından biri. Ne yazık ki bir zamanlar sadece hamamlarda görmeye alıştığımız mermer artık her yerde karşımıza çıkıyor. Mermerin neredeyse her akım ve tarza uyum sağlayabiliyor olması en önemli avantajlarından biri. Fakat bu avantajı doğru bir şekilde kullanabilmek çok önemli.

  Mermer parlak damarlı görünümüyle net ve dominant bir yapıya sahip. Bu yüzden mermerin rengi,kullanıldığı yer ve mermerle kombin yapılacak renk ve dokuların seçimi doğru dekorasyonun olmazsa olmazları. Mermer gibi doğal bir malzemenin doku ve renk olarak en iyi kombinasyon eşi ahşap sayılabilir. Dekorasyon tutkunları kesinlikle bu ikiliye bir şans vermeli.







  Mermerin parlak görünümünü yumuşatmak için dekorasyonda genellikle soft renkler tercih edilmelidir. Bir önceki yazımızda bahsettiğimiz metalik renkler ve aksesuarlarda mermerin önemli kombinasyon eşleri arasında bulunmaktadır.






     
  Mermerin farklı renklerinin döşemede bir araya getirilmesiyle oluşan örüntünün dekorasyonlarınızın yıldızı olacağına emin olabilirsiniz.





        
  Mermerin sonsuz evrenselliğinin kanıtı da dekorasyon bir yana her detay ve her alanda karşımıza çıkabiliyor olması değil mi sizce de?










     


Yorumlar

Popüler Yayınlar